Project Cargo Heavy - alapinformációk

 BEVEZETŐ INFORMÁCIÓK

A MH Power Systems Europe GmbH (MHPS-E) társaság a Polimex – Mostostal S.A. társasággal együttműködve, az Enea Wytwarzanie S.A. társasággal aláírt szerződés alapján 2012 óta részt vesz a lengyel Kozienicében található, európai méretekben a legnagyobb, feketeszénnel üzemeltett hőerőmű blokk építésében.

A kozienicei erőmű energetikai blokkjának az építése jelenleg a legnagyobb energetikai beruházás Lengyelországban és Európában. Az építkezés költségei megközelítik a 6,4 milliárd (bruttó) lengyel zloty értéket. Az új blokk építésének a befejezését 2017. 2. félévére tervezik az építők. A kritikus nyomásnál nagyobb gőznyomással dolgozó energetikai blokk a legmodernebb kivitelben készül, a várható teljesítménye 1075 MW (bruttó) a hatékonysága pedig 45,6 % lesz.

 

HEAVY CARGO KOZIENICE PROJECT & ESA LOGISTIKA

Az MH Power Systems Europe GmbH (MHPS-E) az ESA Logistika lengyelországi leányvállalatát bízta meg a turbinák túlméretes alkatrészeinek a szállításával, a Kozienicei Hőerőmű modernizálásának a teljes időtartamára (2014. 12 hónaptól 2014. hónapig).

A projekt keretében az ESA Logistika lengyel leányvállalata többek között a következő feladatokat hajtja végre:

  • megszerzi az összes engedélyt a túlméretes berendezések közúti szállításaihoz,
  • a teljes útvonalon biztosítja és megszervezi a túlméretes berendezések szállítását,
  • a Japánból, Dél-Koreából és Szingapúrból érkező standard méretű és túlméretes berendezéseket, a szállítási terveknek megfelelően, Lengyelország területén, közúton elszállítja a Kozienicei Hőerőmű területére (off-shore portion),
  • az európai (Lengyelország, Németország, Hollandia, Spanyolország) gyártóüzemekből multimodális fuvarozással, a szállítási terveknek megfelelően, a standard és túlméretes berendezéseket beszállítja a Kozienicei Hőerőmű területére (on-shore portion),
  • koordinálja a Kozienicei Hőerőmű modernizálásában résztvevő nemzetközi teamek munkáját túlméretes berendezések szállítási folyamatában.

Az off-shore portion fuvarozás a következőkre vonatkozik:

·         811 darab standard és túlméretes, összesen 8419,25 tonna súlyú berendezés belföldi (közúti) szállítása, a legnehezebb berendezés súlya 490,00 tonna lesz.

Az on-shore portion fuvarozás a következőkre vonatkozik:

·         72 darab túlméretes, összesen 2343,40 tonna súlyú berendezés belföldi és multimodális fuvarozása, a legnehezebb berendezés súlya 113 tonna lesz.